Сьогодні минає п'ята річниФото без описуця з дня загибелі нашого земляка, учасника АТО Сергія Кошмала. Йому судилося принести найвищу жертву за Україну, за незалежність та майбуття  – віддати власне життя.

Народився 14 січня 1989 року в с. Халимонове, Бахмацького району (нині - Ніжинського району). У 1995 розпочав навчання в Халимонівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. З 3-го до 11-го класу навчався у Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, яку закінчив у 2006 році. Закінчив Бахмацьку районну школу мистецтв ім. Андрія Розумовського за класом фортепіано. Потім працював різноробочим у м. Києві.

3 вересня 2014 року був мобілізований до лав Збройних Сил України, проходив службу у 13-у батальйоні територіальної оборони. У квітні 2016 року пішов на військову службу за контрактом та служив розвідником-кулеметником у 58-ій окремій механізованій бригаді. 16 червня поблизу м. Авдіївка Донецької області загинув від кулі снайпера.

Похований 18 червня 2016 року в с. Халимонове, Бахмацького району (нині - Ніжинського району).

Указом Президента України № 330/2016 від 11 серпня 2016 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

4 вересня 2016 року в м. Бахмач відкрито меморіальну дошку по вулиці Урожайна біля будинку, де Сергій прожив свої шкільні роки, навчаючись в Бахмацькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 5.

Ми будемо пам'ятати подвиг Героя, допоки житимемо.

Слава Героям!

Слава Україні!

Фото без опису