Ось і настав цей такий довгоочікуваний і водночас зворушливий день. Перед нами - наші дорослі діти, особливі, неповторні й унікальні! Їм довелося закінчувати школу в незвичайних умовах, та я щиро радію, що вони змогли здолати усі перешкоди: не розгубилися, зібралися й здали зовнішнє незалежне оцінювання. Ці непередбачувані виклики зробили їх самостійними, відповідальними, і сильними молодими людьми.

     Дорогі випускники! Наразі ви – у пошуках навчальних закладів та майбутньої професії. Та я вірю: ви здолаєте і це випробування, бо ви — перспективні, повні сил і бажання щось змінювати. Нова генерація, за якою – прийдешнє. Не зупиняйтеся на досягнутому, йдіть вперед до омріяної мети, адже дорогу здолає той, хто йде.

     Мої вітання і подяка педагогам. Німецький філософ Кант сказав, що вміти виховувати і дарувати знання – це велике мистецтво. Це про вас, наші дорогі вчителі - про вашу самовіддану і святу працю.

      Хочу привітати і батьків сьогоднішніх випускників. Разом зі своїми дітьми ви пройшли цей непростий шлях. Разом з ними навчалися, раділи першій написаній літері і першому прочитаному слову, переймалися невдачами та підтримували у важку хвилину. Нехай же ваші діти завжди вас люблять і ніколи не забувають дороги до рідної домівки.

      Дорогі випускники! Пам’ятайте, що для кожної людини є два береги. Від одного вона відпливає, а до другого обов'язково має припливти. На цій дорозі завжди трапляється багато труднощів, перешкод, але є зупинки надії, юності й любові. Рушаючи від цього берега, йдіть упевнено в доросле життя, з Господнім благословенням, з любов’ю, повагою та підтримкою батьків та близьких!

      Примножуйте славу рідної землі, бо народилися ви і зростали у незалежній Україні, яку віками виборювали і нині відстоюють наші Герої. Будьте гідними їх послідовниками, гордо несіть славу минулих поколінь та творіть нові сторінки величної історії нашої Бахмаччини і України!

      Нехай щастить! І в добру путь, випускники!