Фото без описуУ суботу, 24 липня, стрільничани відзначали свято - День села, на яке зібралися не лише місцеві жителі, а й приїхали численні гості. На сьогодні Стрільники входять до Бахмацької міської територіальної громади та налічують близько 700 зареєстрованих жителів. Святкування розпочалось із урочистої частини, під час якої хвилиною мовчання було пом’януто загиблих захисників рідної землі та української державності всіх часів.

    Офіційну частину свята, після виконання Державного Гімну України, продовжили староста села Віталій Герасько, Бахмацький міський голова Павло Шимко, народний депутат України Анатолій Гунько, депутат Чернігівської обласної ради Валерій Колоша, очільники потужних сільгосппідприємств – Олександр Рубан, Анатолій Усенко, Оксана Бєлай. Зичили всього й багато, з повагою та від щирого серця. Почесних гостей стрільничани вітали запашним короваєм, а ті, натомість, не забули й про гостинці, яких було чимало.

    А далі, настала хвилююча мить – вручення нагород та подарунків за значні успіхи і досягнення, які сприяють розвитку села. Традиційно відзначили наймолодшого жителя, вшанували старійшин, чия мудрість є навчальною книгою для молодого покоління. Також відзначили «срібні» та «золоті» подружжя. Підвели підсумки спортивних змагань, нагородивши переможців.

   Місцеві аматори сцени спільно з працівниками Бахмацького міського Будинку культури продемонстрували неймовірний концерт. Діячі з трепетом та любов’ю виконували пісні, танці, інсценівки, з щирими привітаннями звертались до присутніх.

    Цікава феєрія, організована в громаді з особливою відповідальністю й натхненням, наповнювала всіх духом єдності, радості й дарувала багато щасливих моментів для мешканців та гостей Стрільників.

    Звісно, багато людей були задіяні в підготовці та проведенні святкувань, одні надали фінансову допомогу, інші завітали з подарунками, ще інші організовували свято, спортивні змагання, пригощання різноманітними смаколиками, дарували присутнім свої виступи тощо. Усі працювали на єдиний результат.

     Отож, залишається побажати громаді села й надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня села, процвітання, стабільності та розвитку, і нехай життя кожної людини, кожної родини наповнюється теплом, радістю і впевненістю у майбутньому.