Посилити колективну імунізацію та запобігти прогнозованій черговій хвилі пандемії - основний меседж засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулася 12 серпня. Головував на засіданні, на якому були присутні керівники і представники освітніх і медичних установ, відповідних служб, Анатолій Варчак, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства.

    Це питання особливо актуальне перед початком нового навчального року, адже при посиленні карантину навчальні заклади працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. Загалом на засіданні комісії обговорювали стан проведення вакцинації населення на території громади.

    Анатолій Варчак зауважив, що колективний імунітет від COVID-19 – єдиний спосіб захиститися і рекомендував активніше долучитися до кампанії вакцинації.

    На сьогодні у жителів громади є така можливість. Адже зараз у громаді працюють 4 пункти щеплень: у м. Бахмач, с. Курінь, с. Тиниця, с. Фастівці, а також центр вакцинації, що по вул. Першотравневій, 36 у Бахмачі.

    За словами лікарів, всі вакцини безпечні та ефективні. Пояснюють, що вакциновані громадяни можуть уникнути важкого перебігу коронавірусної хвороби та врятувати життя. Після другої дози будь-якої вакцини імунітет виробляється через два- три тижні. Тож наразі той момент, коли можна встигнути імунізуватися перед прогнозованою хвилею епідемії, закликають лікарі.

    У ході засідання акцентовано на необхідність посилення роз'яснювальної роботи серед населення та розвінчання міфів стосовно наслідків вакцинації.

    У підсумку: потрібно пам’ятати, що восени ми можемо зіштовхнутися з новим спалахом захворюваності на ковід. А вакцинація - це єдиний спосіб максимально вберегти себе та своїх близьких від ускладнень, які може спровокувати вірус. Тож будьмо відповідальними!