Фото без опису     Сьогодні Бахмацьке відділення КНП "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Чернігівської обласної ради отримало новий сучасний автомобіль швидкої допомоги, який урочисто вручив заступник голови обласної ради Дмитро Блауш та директор КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Чернігівської обласної ради.

     Як розповів Дмитро Блауш, у 2021 році підприємство оновило 50 санітарних автомобілів швидкої медичної допомоги, один із них Бахмацький центр отримав у І кварталі, сьогодні — другий. Автомобіль спеціалізований санітарний екстреної (швидкої допомоги марки VOLKSWAGEN Crafter (тип В) придбаний за власні кошти підприємства.

     Директор Центру Ігор Даниленко ознайомив присутніх з комплектацією автомобіля. Так, зокрема, він обладнаний дефібрилятор-кардіомонітором з ритмом та записувачем показників пацієнта, електрокардіографом з функцією дистанційної передачі ЕКГ, кисневими балонами, монітором тиску крові, устаткуванням для ін'єкцій, пристроями для перенесення пацієнтів та засобами траспортної імобілізації: різними видами шин і вакуумним матрацом.

     Такий облаштований належним чином автомобіль дасть змогу медикам швидше і якісніше надавати екстрену допомогу, швидше доїхати до віддалених сіл, до місця, там, де чекає хворий, і надати належну допомогу.