День знань - одне із головних свят навчального року – урочисте, хвилююче і відповідальне. Це свято об’єднує всю громаду – від найменших, тих, хто вперше піде до школи і стане першокласником, до серйозних старшокласників, які стоять на порозі дорослого життя.

      Цьогоріч у 14 загальноосвітніх навчальних закладах Бахмаччини будуть навчатися 3047 учнів, з них вперше сядуть за парти 273 першачки.

      Приємно відзначити, що у нашій громаді відкрито новий навчальний заклад - Бахмацький  ліцей № 1, у створенні якого надавав допомогу народний депутат Анатолій Гунько.

      Зі словами привітання Анатолій Григорович звернувся до всіх присутніх на святі: «Я бажаю всім батькам витримки і великої любові до своєї дитини. Вчителям - сил і педагогічного натхнення, мати час на відпочинок і власні родини. Щоб все, що ви доброго вкладаєте у наших дітей, у наше майбутнє поверталося вам сторицею. А нашим першокласникам - знайти сьогодні нових друзів, а знання щоб давались легко. Дуже сподіваюсь, що цей новий світ - школи, уроків, знань - захопить їх. Тож, з першим дзвоником усіх і нехай цей навчальний рік буде легким і цікавим для всіх! побажав наснаги у роботі, гарних здобутків і звершень у навчанні. Як і обіцяв, сьогодні першокласники пішли у новий навчальний заклад, оснований на базі першої школи і Бахмацької гімназії. Цьогоріч їх 91. Це перший на Чернігівщині ліцей, який ми створили у рамках реформи загальної середньої освіти. Він включає структурні підрозділи «Гімназія» та «Початкова школа». І саме в ньому кожен зможе отримати повну загальну середню освіту!».

       Анатолій Гунько  урочисто вручив розпорядження голови обласної державної адміністрації В’ячеслава Чауса «Про видачу ліцензій Бахмацькому ліцею № 1».

      Також народний депутат подарував закладу два пристрої - шоломи віртуальної реальності. Діти з 8 до 10 класу вже завтра зможуть проводити з їхньою допомогою досліди з фізики. Через деякий час з'явиться можливість вивчати за їхньою допомогою й інші предмети українською мовою - хімію, географію, біологію, історію. Вони стануть у нагоді і допоможуть отримати унікальні знання. Такий же шолом передав народний депутат і до школи у селі Піски Бахмацької громади.

      Привітав усіх присутніх з початком навчального року, зі створенням ліцею та вручив подарунки і голова громади. Павло Шимко у своєму виступі зазначив,  що об’єднання двох потужних закладів в одну родину  ліцею  - це запорука ще більших здобутків і для учнів, і для вчителів у  навчанні та вихованні,  та побажав усім, щоб цей навчальний рік був наповнений успіхами, звершеннями  та незабутніми враженнями.

      Виконуючий обов’язки директора ліцею Олександр Комар у вітальній промові висловив подяку за допомогу у створенні ліцею народному депутату України Анатолію Гуньку, Бахмацькому міському голові Павлу Шимку та начальнику відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Ларисі Журбі.

      Святкові першовересневі заходи пройшли в усіх освітніх закладах нашої громади, де зібрали людей різних поколінь. Адже відчуття, які виникають цього дня, неможливо порівняти ні з якими іншими з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей.

       Перший дзвоник сповістив усім про початок нового навчального року. Нехай він буде мирним і спокійним, хай збудуться дитячі мрії й батьківські надії.

       Щасливої дороги тобі, новий навчальний року!