Бажання взяти на виховання дитину, народжену іншими, є ознакою нашої культури і виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих людей. Це викликає велику повагу і надію на те, що з часом буде подолане таке жахливе соціальне явище, як дитяча безпритульність і бездоглядність.

         Ми маємо парадоксальну ситуацію:  в той час як велика кількість сімей з різних причин є бездітними і мріють відчути  радість материнства і батьківства, зростає кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Поширюється соціальне сирітство. Але ці діти не винні   в тому, що трапилося в їхньому житті! Всі діти мріють про щасливу сім’ю  і сподіваються, що їх хтось полюбить по-справжньому і назве своїм сином  чи донькою, а якщо навіть і ні,  то з часом вони створять свою гарну сім’ю, де буде любов і турбота про кожного. А для того, щоб створити  хорошу і міцну сім’ю, потрібно знати, якою вона має бути, необхідно докладати значних зусиль і працювати над собою задля сімейного  блага. Але хто навчить  таких дітей? Як допомогти знедоленим дітям? Прийомна сім’я може стати порятунком для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

         На території Бахмацької територіальної громади станом на 17.08.2021 р. функціонує 6 прийомних сімей, в яких виховуються 9 дітей. Ведення соціального супроводження здійснюється фахівцем відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Бахмацької міської ради. Усіх, хто бажає стати кандидатом у прийомні батьки запрошуємо до спілкування до нашої організації за адресою : м. Бахмач, вул. В.Вернадського, буд. 7.  Телефон (04635) 21378

Електронна адреса: bakhcnsp@ukr.net