Фото без опису  Бахмацькою міською радою проведено підготовчу роботу, в результаті якої з державного бюджету отримано 1 мільйон 376 тис. гривень на забезпечення швидкісного інтернет-зв'язку в сільських населених пунктах громади. Зокрема, держава надає фінансову підтримку на забезпечення доступу до швидкісного інтернету закладів соціальної інфраструктури у віддалених сільських населених пунктах, де відсутні діючі провайдери швидкісного інтернет-зв’язку, а водночас – наявні заклади суспільної сфери, які потребують підключення – заклади освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури тощо. Швидкісний інтернет – це вимога сьогодення, яка забезпечить належну якість надання різноманітних послуг мешканцям громади.

   Куди спрямована субвенція у громаді? Перелік наступний:

с. Григорівка - бібліотека, будинок культури, амбулаторія загальної практики сімейної медицини та заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.;

с. Веселе — сільський клуб;

с. Біловежі — сільський клуб;

с. Зеленівка — бібліотека, клуб;

с. Піски — бібліотека, будинок культури, заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.;

с. Варварівка — гімназія, клуб;

с. Перемога — клуб;

с. Фастівці — клуб, амбулаторія загальної практики сімейної медицини та гімназія:

с. Красилівка — будинок культури, гімназія;

с. Стрільники - будинок культури, заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.

   Важливо, що для кожного об’єкту за рахунок субвенції буде організовано Wi-Fi-мережу. При цьому заклади не сплачуватимуть абонплату до кінця 2022 року.

   Що вже зроблено? Бахмацькою міською радою проведені відкриті торги щодо підключення закладів соціальної інфраструктури громади до широкосмугового доступу до Інтернету. Наразі визначено переможців, з якими буде укладено договори на проведення робіт.