Фото без опису Сьогодні під головуванням міського голови Павла Шимка відбулося засідання виконавчого комітету, на якому було розглянуто 28 питань, що стосувалися забезпечення життєдіяльності громади.
   Заслухавши інформацію заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Анатолія Варчака, присутні більшістю голосів підтримали заходи з підготовки господарського комплексу громади до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, що передбачає підготовку об’єктів житлового фонду, теплопостачання, водопостачання і водовідведення, комунального господарства та інженерно-транспортної інфраструктури, а також закладів соціальної сфери.

  Також ухвалили низку питань щодо захисту прав та інтересів неповнолітніх мешканців громади. Зокрема, затвердили рішення місцевої комісії, яка формує пропозиції щодо потреби в субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Наразі на обліку поліпшення житлових умов перебуває 66 осіб, які підпадають під вищевказані пільгові категорії і потребують першочергового забезпечення квадратними метрами.
   Окрім того, були розглянуті та ухвалені рішення про постановку на квартирний облік дитини, позбавленої батьківського піклування, та сім'ї, яка потребує надання житлового приміщення з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

   У ході засідання затверджено тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для споживачів, які не є суб'єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, комунальному підприємству “Бахмач-водсервіс”, а також погоджено зведені кошторисні розрахунки вартості об'єктів будівництва комунальної власності громади.

   Традиційно підтримано рішення про надання матеріальної допомоги особі, призваній на військову службу за контрактом, та допомоги на поховання. У зв’язку з незадовільним станом зеленого насадження  надано дозволи на вирубку дерев у м. Бахмач та с. Курінь, а також на безкоштовний відпуск дров пільговій категорії населення.