Фото без описуСьогодні, 30 вересня, свято у всіх, хто любить бібліотеку та книгу, - Всеукраїнський день бібліотек! Саме про магію цифр і про те, що 30 вересня перегукується із 30-річчям Незалежності України говорив міський голова Павло Шимко, який завітав до КЗ “Централізована бібліотечна система” Бахмацької міської ради, щоб привітати колектив зі святом.

   - Саме бібліотеки є тими місцями, де кожен може розвивати себе та свою особисту незалежність. Вони є ефективним інструментом у реалізації державної політики, яка безпосередньо впливає на відстоювання та збереження незалежності держави. Тож, мабуть, без перебільшення, можна сказати, що кожен працівник бібліотеки є співтворцем незалежності нашої держави”, - зазначив керівник громади.

   У ході спілкування директор КЗ “Централізована бібліотечна система” Бахмацької міcької ради Ганна Іванько повідомила, що від Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка отримали для громади 3 комп`ютери, які будуть передані сільським бібліотекам - філіалам у селах: Стрільники, Григорівка та Красилівка. Це стало можливим в рамках реалізації проєкту Міністерства цифрової трансформації “Дія. Цифрова освіта”. Водночас зазначила, що завдяки проведеній роботі незабаром бібліотечний фонд поповниться новими виданнями, які надійдуть за сприяння Українського інституту книги. Очікують близько тисячі примірників нової сучасної літератури українських видавництв. Це видання різної тематики та на будь-який смак.

   Бібліотека — це важливе місце для спілкування. Сюди приходять за книжками, посидіти в інтернеті, отримати нові знання й освоїти нові вміння, поспілкуватися з друзями і просто побути наодинці й подумати. Бібліотека ? місце, де сходяться минуле з теперішнім та майбутнім.

   А ще глибоко символічно, що Всеукраїнський день бібліотек відзначається в День пам'яті мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Більшість бібліотекарів –жінки, саме для вас важливе заступництво святих угодниць Віри, Надії, Любові і Софії (мудрості), які підкріплюють нас своїми подвигами, допомагаючи долати щоденні труднощі з вірою і надією на краще, додаючи душевного спокою і рівноваги, гармонії і любові в наші душі.

   Тож вітаємо всіх працівників бібліотек та всіх, хто любить книгу, зі святом!

   З нагоди свята Почесними грамотами Бахмацької міської ради нагороджені:

Ольга Дзюба — завідувач Стрільницької бібліотеки-філії № 9 КЗ “Централізована бібліотечна система” Бахмацької міcької ради;

Тетяна Білецька - заступник директора КЗ “Централізована бібліотечна система” Бахмацької міcької ради;

Яна Гросман - бібліограф центральної бібліотеки КЗ “Централізована бібліотечна система” Бахмацької міcької ради.