Фото без описуУкраїнська пісня – це не лише душа народу, а ще його сила, патріотичний дух і зброя. Такі враження були в усіх, хто відвідав концерт оркестру Військової академії (м. Одеса), що відбувся в Бахмачі в рамках Всеукраїнського патріотично-мистецького проекту «Армія з народом».

   Його мета – через сферу культури і мистецтва продемонструвати єдність Збройних Сил України та цивільного населення, зміцнення авторитету та іміджу Українського війська. Автор проєкту – Ігор Карпунь з військово-музичного управління Збройних Сил України.

   Вітав зібрання начальник другого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Віктор Московченко. Водночас з нагоди Дня бійця територіальної оборони, що відзначається в Україні цьогоріч 2 жовтня, та за результатами навчальних зборів з територіальної оборони, жителів громади, кращих резервістів, було нагороджено почесними відзнаками.

  Серед нагороджених:

капітан Шимко Павло Миколайович;

молодший лейтенант Скрильніков Олександр Павлович;

сержант Булига Ігор Анатолійович;

молодший сержант Семеренко Ігор Ілліч;

солдат Попович Сергій Олександрович;

солдат Міщенко Михайло Петрович;

солдат Глушко Володимир Миколайович;

солдат Слабій Юрій Іванович;

солдат Левчук Артем Євгенійович;

солдат Путря Олексій Петрович;

солдат Улєсов Ігор Миколайович.

   Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих українських патріотів за незалежність та територіальну цілісність нашої держави.

   Оркестр представив добірку своїх кращих українських музичних композицій та хітів. Під диригуванням начальника оркестру капітана Сафета Джемалядінова музиканти дарували присутнім чудові композиції. Разом з оркестром натхненно виступили солісти колективу: заслужена артистка України Анна Галузінська, Олексій Гавриляк, Денис Мірошниченко та Олександр Нестеренко. З українським завзяттям та одеським колоритом вони влаштували майже двогодинне високопрофесійне феєричне дійство.

   Кожен концертний виступ музикантів, солістів та танцюристів зал підтримував гучними оплесками й оваціями, а по його завершенні слухачі ще довго не відпускали артистів зі сцени, висловлюючи таким чином своє захоплення їх мистецтвом. На знак величезної вдячності гостям – квіти від міського голови та всієї громади.