Фото без опису      В історії Української держави є багато подій, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі.

      14 жовтня – важлива дата. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День утворення Української Повстанської Армії, а віднедавна й День захисників та захисниць України.

       З цієї нагоди вже 13 жовтня в Бахмацькому будинку культури відбулись урочистості та святковий концерт, приурочений цим знаменним датам.

      Розпочався святковий захід традиційно під звуки Державного Гімну України.

      На знак поваги перед пам’яттю і подвигом славних синів України всіх поколінь присутні вшанували хвилиною мовчання.

      Мільйони українців віддали своє життя за власну націю, за народ та батьківщину. Захисники нашої держави і сьогодні на лінії вогню віддають душу і тіло на вівтар свободи своєї країни.

      Звертаючись з вітальними словами до захисників України, міський голова Павло Шимко подякував всім воїнам за патріотичну позицію, мужність, відвагу та побажав всім міцного здоров'я, злагоди, миру та Божого благословення. З особливою шаною очільник громади звернувся до родин загиблих воїнів, подякував їм за те, що виховали справжніх героїв та вручив матеріальну допомогу і квіти. Також привітав усіх присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, побажав добра, щастя, злагоди і благополуччя кожній родині.

       Міським головою було відзначено Почесними грамотами військовослужбовців, учасників бойових дій:

      Вовк Альону, Бугая Миколу, Шелудька Євгенія, Бандолю Андрія, Осипчука Ігоря, Науменка Віталія, Коваленка Віталія, Пархоменка Олександра.

      До привітань приєдналися начальник другого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Віктор Московченко та заступник голови ГО «Бахмацька міська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та воїнів АТО і ООС» Сергій Піхота, який передав вітання від голови Спілки, депутата обласної ради Валерія Колоші.

      Чудовим подарунком для присутніх в залі став святковий концерт. Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Цього дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні солістів та ансамблів Будинку культури.

      Також цього дня настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці м. Бахмач Чернігівської Єпархії ПЦУ Володимир Павлина провів молебень за Героями, які загинули, захищаючи Україну.

       Поіменно згадали тих, які поклали своє життя, захищаючи територіальну цілісність нашої держави. - це Герої, чиї імена навічно викарбувані в новітній історії України.

       Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України. Після відбулося покладання квітів.

       До сьогодні вирішується доля і майбутнє нашої держави, але ми знаємо, що ми – єдині в прагненні бачити Україну сильною, вільною та квітучою. Ми обов'язково переможемо, адже з нами Бог і правда, а ще за нами ті відважні хлопці, які з вірою дивляться на нас із небес.

Слава Україні!

Героям слава!