Саме вжиття додаткових заходів щодо запобігання розповсюдженню короновірусної інфекції на території Бахмацької громади та забезпечення карантинних обмежень при “помаранчевому” рівні йшлося сьогодні на засіданні постійно діючої комісії виконавчого комітету міськради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

      На території областей, на яких установлено “помаранчевий” рівень епідемічної небезпеки, діють обмежувальні протиепідемічні заходи, встановлені «зеленим» та «жовтим» рівнями епідемічної небезпеки.

       "Помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки  не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним про наближення регіону до "червоної" зони. Він визначається автоматично, коли буде спостерігатися перевищення хоча б одного з таких показників: 

       - завантаженість в регіоні (області) ліжок з киснем більше ніж на 65%,

       - кількість тестувань ПЛР та на антиген протягом 7 днів на 100 тис. населення менше ніж 300,

       - кількість госпіталізацій з коронавірусом чи підозрою за 7 днів на 100 тис. населення понад 60,

       - коефіцієнт виявлених випадків ПЛР або експрес-тестів на антиген понад 20%,

       - зростання кількості госпіталізацій за 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом більш ніж на 50%.

        За даними МОЗ, для вироблення колективного імунітету від коронавірусу необхідно вийти на рівень 75-80% вакцинованих від загальної кількості населення. Тож вакцинуйтеся! Це убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч.

Фото без опису