Фото без описуЗа ініціативи депутатів та колективу КУ "Спорт для всіх" перед початком сесії відбулось обговорення питання щодо призначення виконуючого обов'язки директора зазначеної установи та було внесено пропозицію включити до порядку денного засідання сесії питання щодо рекомендації міському голові звільнити Олега Башука від виконання обов'язків директора та призначити керівника цієї установи після погодження кандидатури з колективом та спортивною спільнотою. Пропозицію було підтримано.
Депутати затвердлили звіт про виконання міського бюджету за підсумками 9 місяців 2021 року. Як доповіла начальник фінансового відділу Лариса Задесенець виконання доходної частини бюджету територіальної громади до уточнених бюджетних призначень звітного періоду забезпечено на 102,6 відсотка, при цьому надійшло 185650,3 тис. грн. Видатки бюджету Бахмацької громади за 9 місяців поточного року склали 178067,3 тис. грн.

У структурі видатків загального фонду бюджету найбільшу питому вагу складають видатки на оплату праці з нарахуваннями працівникам бюджетних установ – 122156,3 тис. грн або 75,9 % усіх видатків. На оплату енергоносіїв спрямовано 13205,9 тис. грн (8,2%), на харчування 2760,8 тис. грн (1,7 %), на медикаменти – 410,5 тис. грн (0,3%), на поточні трансферти населенню – 2 920,3 тис. грн (1,8%).Таким чином на захищені видатки спрямовано 141453,8 тис. грн або 87,9 %.

Активне обговорення викликало питання щодо фінансової самостійності закладів загальної середньої освіти. Законодавчі аспекти щодо реформування освіти в Україні та зокрема її фінансової самостійності висвітлила методист Чернігівського інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К. Д. Ушинського Наталія Баришовець. Депутати підтримали проект рішення, і з 1 січня 2022 року кожен заклад загальної середньої освіти стане розпорядником коштів нижчого рівня, посади бухгалтерів буде введено у структуру навчальних закладів. У зв'язку з фінансовою автономією стануть структурними підрозділами закладів освіти дитячі садочки у селах Піски, Григорівка, Халимонове.
Фінансова децентралізація відбудеться і у галузі культури. Депутати підтримали проект рішення, згідно з яким міський Будинок культури набуває статусу базового, а сільські будинки культури та клубні заклади будуть його структурними підрозділами.
Затверджено у новій редакції Положення та Статути структурних підрозділів та окремих комунальних установ міської ради у зв'язку з віднесенням території громади до Ніжинського району. Внесено зміни до структури Бахмацької міської ради. Також на сесії відповідно до порядку денного розглянуто значну кількість земельних питань.