Фото без описуСьогодні відбулося засідання сімнадцятої сесії Бахмацької міської ради восьмого скликання, де було розглянуто рекордну кількість питань — 105.

  Перед початком засідання міський голова Павло Шимко привітав зібрання зі святами — Міжнародним днем волонтера, Днем Збройних Сил України та Днем місцевого самоврядування, які стоять у календарі поряд, та вручив почесні відзнаки.

   Серед нагороджених:

з нагоди Міжнародного дня волонтера:

- громадська організація “Розвиток Бахмаччини” (голова Микола Гучинський;

- Олена Сергієнко, волонтер;

з нагоди 30-ої річниці від дня створення Збройних Сил України:

- Олександр Панченко, майор ЗСУ;

- Володимир Авраменко, старший солдат ЗСУ;

з нагоди Дня місцевого самоврядування:

- Сергій Агафонов, депутат Бахмацької міської ради;

- Віктор Дудко, депутат Бахмацької міської ради.

   У ході засідання депутати підтримали низку програм, які будуть реалізовуватися у 2022 році за кошти Бахмацької міської територіальної громади, та носять соціальний характер. Зокрема, погодили програми фінансової підтримки комунальних закладів охорони здоров’я - міської лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги та лікарні-хоспісу, де передбачено й придбання необхідного медичного обладнання для надання належної медичної допомоги населенню.

  Також затверджено низку програм освітянської галузі. Так, одноголосно було проголосовано за Програму безкоштовного підвезення учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти. Ухвалені рішення по програмах підтримки обдарованої молоді; оздоровлення та відпочинку дітей; національно-патріотичного виховання та підтримки молоді, сім'ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії торгівлі людьми. Депутати збільшили видатки на Програму харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

  Окрім того, схвалено низку інших важливих для розвитку громади програм.

  У ході засідання присутні розглянули питання покращення транспортного сполучення на території міської територіальної громади. Зокрема, йшлося про функціонування міського автобусного маршруту загального користування № 5 “Вул. Богунівська - ЗАТ “Бахмачконсервмолоко”.

  На завершення депутати підтримали та затвердили текст звернення до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України 9-го скликання щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 років та справедливу тарифікацію опалення та постачання гарячої води, ініційоване депутатом Миколою Іванюком від ПП “Наш край”.