Фото без описуСьогодні на черговому засіданні члени виконкому розглянули проєкт бюджету Бахмацької міської територіальної громади на 2022-й рік. Його презентувала в.о. начальниці фінансового відділу міськради Лариса Задесенець.

   Отже, об’єм бюджету громади на наступний рік сягатиме 260,6 млн. гривень.

   Власних доходів, а саме: податків та зборів очікується майже 180 млн. гривень. Основним джерелом надходжень загального фонду є податок та збір на доходи фізичних осіб, що становить 61,0% усіх доходів загального фонду 2022 року. Надійде освітня субвенція з державного бюджету в сумі 79,6 млн. гривень. Інша субвенція складатиме 1 млн 17,9 тис. гривень.

   Схвалений бюджет 2022 розглядатимуть на депутатських комісіях, після чого його має затвердити сесія міської ради.

  Також на виконкомі розглянули низку й інших важливих питань. Зокрема, затвердили тарифи на проведення ультразвукових та комп’ютерно-томографічних досліджень, які будуть надаватися в Бахмацькій міській лікарні. Як повідомив генеральний директор закладу Сергій Чалий, при розрахунку вартості медичних послуг для населення взяли за основу "бюджетний варіант”, вивчивши ціни на відповідні послуги в інших закладах Чернігівщини. Наразі в міській лікарні працюють лікар-рентгенолог та 2 рентгент-лаборанти, які пройшли навчання і невдовзі зможуть надавати відповідні медичні послуги. Акцентуємо увагу, що безкоштовно вищезазначені послуги будуть надаватися пацієнтам, які матимуть електронне направлення від свого сімейного лікаря.

  Розглянувши відповідне клопотання мешканців громади та з метою збереження дорожнього покриття, підтримано рішення щодо встановлення заборонних дорожніх знаків "Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 12 т, заборонено" по вулиці Черняхівського в місті Бахмачі та вулиці Південній у селі Бахмач.

  Також члени виконкому розглянули письмове звернення, яке надійшло 30 листопада від ФОП “Дубінін В.Г” про намір відновити перевезення на міському автобусному маршруті загального користування № 5 “Вул. Богунівська -ЗАТ “Бахмачконсервмолоко”.

  Наголошуємо, що перевізник не може самовільно приймати рішення про припинення або ж відновлення надання послуг з перевезення, адже ці питання належать виключно до повноважень виконавчого комітету міськради. Обговоривши вкотре питання транспортного сполучення за цим маршрутом, врахувавши те, що перевізник неодноразово грубо порушував умови договору, члени виконкому одноголосно вирішили відмовити заявнику у його відновленні. Та хочемо заспокоїти мешканців громади - маршрут буде працювати, оскільки укладений тимчасовий договір на перевезення з ФОП “Пулинець М.М.”. Далі буде оголошено конкурс на перевезення, як це і передбачено чинним законодавством, у результаті чого буде визначено автоперевізника, який обслуговуватиме даний маршрут на постійні основі.