Фото без описуПро протидію торгівлі людьми, ідентифікацію постраждалих та роботу з ними йшлося на робочій зустрічі, яка відбулася сьогодні у малому залі міськради. Захід проводили Наталія Кулікова, Ірина Бірюк - координаторки Чернігівського громадського комітету захисту прав людини та Юлія Велько, методистка обласного центру соціальних служб.

   У засіданні взяла участь заступниця міського голови з питань гуманітарної сфери ради Світлана Книга. Основним завданням зустрічі є сприяння кращому розумінню проблеми торгівлі людьми, адже людям, які вже потрапили у такі ситуації, дуже потрібна психологічна, юридична та медична допомога. Разом із тим, не менш важливим завданням є попередити людей заздалегідь.

   Під час проведення заходу надавалася інформація щодо масштабів, причин та наслідків торгівлі людьми в Україні та за її межами, законодавчої бази з цього питання. Акцентовано на необхідності впровадження механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в громаді.

  Також учасникам заходу були надані інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо протидії торгівлі людьми.