Фото без опису  21 грудня у рамках «Програми ЄС Міцні Регіони – Спеціальна програма підтримки України» Ніжинська, Прилуцька, Бобровицька, Куликівська, Носівська, Бахмацька, Сосницька громади Чернігівської області підписали Меморандуми про співпрацю з німецькою компанією-виконавцем Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), що розширює партнерства проєкту до 71 громади. Проєкт співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

  «Якісне обслуговування в медичній, адміністративній та соціальній сферах посилить єдність громад та їхню стійкість до гібридних загроз. Участь у проєкті покращить здатність громади успішно долати кризи, включно з пандемією COVID-19, та продовжувати залучення інвестицій у послуги населенню», — зазначила Надія Вертебна, менеджерка програми ЄС Міцні Регіони (EU4Resilient Regions) Представництва ЄС в Україні.

   Загалом у рамках ініціативи понад 70 громад з усієї України зможуть покращити медичні, соціальні й адміністративні послуги, зробити їх доступнішими для кожного мешканця.

   Спочатку громади розроблятимуть стратегії соціальних, медичних та адміністративних установ, що будуть спрямовані на підвищення якості найважливіших послуг населенню. На другому етапі, пріоритетні заходи зі стратегій будуть реалізовані за сприяння ЄС та Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

   Ініціатори сподіваються, що процес планування сприятиме обміну знаннями та досвідом між громадами щодо інновацій та передового досвіду.