Фото без описуСьогодні на засіданні виконавчого комітету, яке провів міський голова Павло Шимко, були розглянуті питання соціального спрямування. Зокрема, йшлося про те, що придбано житло - двокімнатна квартира в місті Бахмачі, вартістю 347 тис. гривень за рахунок коштів державної казни та співфінансування з місцевого бюджету, яка перебуватиме у комунальній власності міськради.

   Члени виконкому, заслухавши роз'яснення фахівця з цього питання, детально обговорили кожну кандидатуру претендентів із числа внутрішньо переміщених осіб на отримання житла для тимчасового проживання згідно з Порядком надання в тимчасове користування житлових приміщень з фондів житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого відповідною Постановою КМУ.

   Попередньо це питання було вивчене на засіданні громадської комісії з житлових питань, яка надала свої рекомендації. На виконкомі більшістю голосів підтримано кандидатуру переселенки, особи з інвалідністю першої групи, яка є першою на черзі.

   Також розглянули питання, які стосувалися захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, надано згоду на встановлення піклування над дитиною-сиротою. Проголосували позитивно члени виконкому і за надання повної цивільної дієздатності неповнолітній особі. Також ухвалено питання щодо виділення матеріальної допомоги на поховання. Традиційно підтримано рішення стосовно дозволу на безкоштовний відпуск дров пільговій категорії населення.