Фото без описуНещодавно в міськраді відбувся семінар "Податкова реформа в дії", який провели представники Чернігівської обласної громадської організації "Центр з економічно-правових питань "Діалог".У заході взяв участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Анатолій Карпенко, голова ГО ”Агенція регіонального розвитку” Тетяна Шапаренко.

   Детально про податкові новації інформували Андрій Лісовий, директор Центру, та Олег Гурин, спеціаліст цього ж Центру. Виступаючі зазначили, що з 1 січня 2022 року в Україні набудуть чинності нові правила для фізичних осіб-підприємців, які працюють у сфері малого бізнесу. Вони будуть зобов'язані користуватися касовими апаратами. Підприємцям необхідно обрати та зареєструвати реєстратор розрахункових операцій (РРО) або програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО). Нововведення стосуються фізособ-підприємців 2-4 групи, незалежно від виду їхньої діяльності та рівня доходу, зокрема це інтернет-магазини, ресторани, кафе, турагенції, готелі, крамниці, магазини ювелірних виробів тощо. Захищеними від користування касовими апаратами залишаються ФОПи 1-ї групи. Це ті підприємці, які не мають найманих працівників і здійснюють роздрібну торгівлю за готівку на ринках. Крім того, аби не встановлювати касовий апарат дохід ФОПів 1-ї групи не повинен перевищувати 1,002 млн гривень

   Зустріч пройшла в жвавому обговоренні нововведень. Присутні змогли отримати фахові відповіді-консультації щодо практичного застосування реєстраторів розрахункових операцій.