Фото без описуСьогодні весь український народ відзначає Щедрий вечір або свято Маланки. Найцікавіше у цей день — обряди, казкові чарівні дійства, в яких беруть участь і дорослі, і діти. Ввечері після заходу сонця до кожної домівки приходять щедрувальники, відганяючи своїми піснями злі сили і бажаючи господарям щастя, здоров’я і багодаті у новому році. Кожен ніби перетворюється в актора, митця, який виконує встановлені народними звичаями дії, говорить казкові слова, співає. І це важливо, оскільки таким чином зберігаються та передаються наступним поколінням традиції свого народу.

    Сьогодні щедрувальники - вокальний ансамбль “Сузір'я” Бахмацького будинку культури зі своїм творчим керівником Оксаною Андрійко щедрували в сесійній залі міськради. Виконавши відомі щедрівки, артисти створили справжню атмосферу українського Щедрого вечора, або народного свята Маланки, яке за народними традиціями українці відзначають з 13 на 14 січня. Такі привітання стали вже щорічною традицією, яка живить в серцях людей вогник добра та любові.

   Міський голова Павло Шимо подякував колективу за творчість, щирі вітання та створений чудовий настрій, побажав всім міцного здоров'я, успіхів, а також добра та здійснення всіх найзаповітніших мрій. За гарне щедрування очільник громади вручив віншувальникам гостинці. Також винагородою талановитим щедрувальникам стали оплески та щирі посмішки.