Фото без опису  Сьогодні пройшло перше в цьому році засідання виконавчого комітету, під час якого було прийнято низку важливих рішень для життєдіяльності громади. На порядок денний було внесено і розглянуто 19 питань.

  На початку члени виконкому заслухали та схвалили звіт про виконання бюджету Бахмацької міської територіальної громади за 2021 рік. Затвердили зведений кошторисний розрахунок вартості об'єкта будівництва, а саме: реконструкції міського парку з облаштуванням зон активного відпочинку. Це є умовою для подальшої участі в соціальному проекті “Активні парки — локації здорової України”, який реалізується в рамках загальнонаціональної програми "Здорова Україна". У даному питанні заручилися підтримкою народного депутата Анатолія Гунька. Ідея таких парків полягає в тому, щоб в тих зонах відпочинку, де є можливість, були облаштовані спортивні об’єкти, де люди могли б не лише відпочивати, а й відпочивати активно. Основна мета – максимально залучити до рухової активності різні вікові категорії, а також людей з неоднаковою фізичною підготовкою.

   З метою безпеки дорожнього руху одноголосно підтримано рішення про встановлення заборонних дорожніх знаків: "Обмеження максимальної швидкості 40 км/год" по вулично-шляховій мережі міста Бахмача та на автомобільних дорогах загального користування комунальної власності Бахмацької міської територіальної громади по вулицях: Батуринській, Першотравневій, Соборності, Даньківський шлях, Тиницькій, Чернігівській, О. Теліги, Конотопській. До речі, питання обмеження швидкості руху неодноразово обговорювалося на різних заходах, і депутатами міської ради, і представниками громадськості.

   Також вирішено оприлюднити проєкт рішення щодо затвердження Положення та складу конкурсної комісії з проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків, в яких не створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком. Це обумовлено тим, що згідно з чинним законодавством мешканці усіх будинків мають визначитись з формою управління. Люди мають самі вибрати, як управлятимуть справами у їхньому домі. Необхідно або створити об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), або обрати компанію, що обслуговуватиме їхнє житло, або і самим стати управителями. Якщо ж це не буде зроблено, то управляючу компанію для кожного будинку обиратиме конкурсна комісія. Тож час вирішувати, зволікати нікуди.

    Традиційно підтримано рішення про матеріальну допомогу особам, призваним на строкову військову службу та службу за контрактом. Серед розглянутих питань — і рішення, що стосувалися захисту прав дітей.