Фото без описуСьогодні, 27 січня, відбулося перше у цьому році чергове засідання 19 сесії Бахмацької міської ради. Головував на сесії очільник громади Павло Шимко. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалися 15 депутатів міської ради.

   Свою роботу депутати розпочали із затвердження порядку денного. Після цього міські обранці більшістю голосів внесли зміни до міського бюджету на 2022  рік. Серед найважливішого – вирішено спрямувати кошти на наступні соціально важливі проєкти, а саме:

  • на облаштування Бахмацького ліцею № 1, міських шкіл  № 5 та 4 системою автоматичної пожежної сигналізації,  оповіщення про пожежу, управління евакуацією людей та системою передавання тривожних сповіщень (виготовлення проектів) – 149,7 тис. грн;
  • на оплату за вуличне освітлення – 412,0 тис. грн;
  • на будівництво спортивної зали Курінського ЗЗСО І-ІІІ  ст. (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 49,9 тис. грн;
  • на капітальний ремонт частини приміщень будівлі фізіотерапевтичного та стоматологічного відділень Бахмацької  міської лікарні – 350,0 тис. грн;
  • на капітальний ремонт рентгенкабінету – 445,4 тис. грн,
  • на монтаж (реконтрукцію) системи киснепостачання КНП "Бахмацька міська лікарня" – 600,00 тис. грн;
  • на капітальний ремонт будівлі Бахмацького фізкультурно-оздоровчого комплексу – 700,00 тис. грн;
  • на капітальний ремонт водогону по вул. Чернігівська – 500,00 тис. грн;
  • на реконструкцію міського парку  з улаштуванням зон активного відпочинку  (виготовлення проектно-кошторисної документації) – 49,9 тис. грн.

   Позитивними були рішення обранців і при розгляді питань, що стосувалися надання матеріальної допомоги мешканцям громади та затвердження програм соціального спрямування, а саме: забезпечення ліками хворих неврологічного профілю,  забезпечення пожежної безпеки, профілактики правопорушень.  

   Прийнято рішення про внесення змін до структури КНП «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Відповідно  до вимог чинного законодавства вирішено закрити фельдшерські пункти в селах: Біловежі Перші, Веселе, Перемога. Однак жителі цих населених пунктів не залишаться без медичної допомоги, так як у кожному старостинському окрузі функціонують медичні заклади. Окрім того, мешканцями вищезгаданих сіл укладені декларації  з сімейними лікарями.

   Депутати одноголосно підтримали Програму оснащення багатоквартирних житлових будинків  в місті вузлами комерційного обліку теплової енергії (лічильниками) на 2022-2023 роки, про що й було обіцяно міським головою на нещодавній зустрічі з мешканцями.

   Обговорили та ухвалили проєкти рішень, що стосувалися надання в оренду майна, приватизації об’єктів комунальної власності, оголошення аукціонів, внесення змін до договорів оренди комунального майна.
Також депутатський корпус підтримав низку проєктів, які стосувалися впорядкування земельних відносин.