«Національна служба здоров’я України працює задля фінансової захищеності пацієнта від катастрофічних витрат та його безперешкодного доступу до якісної медичної допомоги. Тарифи у Програмі медичних гарантій-2022 збільшені в межах тих коштів, які виділили у державному бюджеті. Понад 33 млрд грн у бюджеті Програми медгарантій-2022 дозволили підвищити тарифи за найважливішими напрямами надання медичної допомоги.

   Крім того, у 2022 році програма «Доступні ліки» розширюється препаратами для лікування хвороби Паркінсона, а також хронічного обструктивного захворювання легень. Загалом бюджет програми реімбурсації збільшується на 1,8 млрд грн. Все це дозволяє й надалі наближати медичну допомогу до пацієнта.

   Програма реімбурсації є важливою складовою Програми медичних гарантій та найбільш оцінюваною пацієнтами. Українці, які мешкають у найвіддаленіших селах, отримують життєво необхідні ліки, зберігаючи здоров’я та життя. Вона стабільно працює вже протягом кількох років. Тільки з початку 2022 року «Доступні ліки» вже отримали понад 207 тис українців.

  За повідомленням пресслужби Національної служби здоров’я України