15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33 річниця виведення військ з Афганістану. Військовий обов‘язок у «гарячих точках» гідно виконували і наші земляки. Щороку ми віддаємо данину пам’яті та поваги загиблим, висловлюємо слова підтримки живим. Тож напередодні,14 лютого, в Будинку дитячої та юнацької творчості відбулась традиційна зустріч воїнів-афганців та концертна програма «Згадаймо, друже, Афганістан».

У своїй промові міський голова Павло Шимко висловив слова вдячності та шани воїнам-афганцям.

- Для вас, хто пройшов стежками Афганської війни, слово «Афганістан» – це не просто назва країни. Це частина біографії, бойовий досвід та втрати побратимів. Ви пройшли жорстоку школу життя, яка навчила з честю виконувати свій військовий обов'язок, приходити на допомогу та виживати в екстремальних умовах, - зазначив керівник громади.

   Зі щирими словами вітань до побратимів звернувся голова громадської організації «Бахмацька міська спілка ветеранів Афганістану (воїнів--інтернаціоналістів) та воїнів АТО і ООС», депутат Чернігівської обласної ради Валерій Колоша.

   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Почесними грамотами Чернігівської обласної ради нагороджені Анатолій Бугай та Віктор Кир’ян. Грамотами Бахмацької міської ради відзначені Юрій Кирлиця, Василь Павлиш, Іван Кот, Володимир Єщенко. Почесною грамотою та подякою Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) нагороджені Іван Яковенко та Сергій Божок відповідно. Медаллю «За звитягу» нагороджений Віталій Риба, медаллю «За заслуги» ІІІ ступеня - Сергій Жуков.

   Змістовною концертною програмою привітали воїнів-інтернаціоналістів Оля Зеленська та гурт «Смоляни», виступ яких відбувся за сприяння Валерія Колоші.

  На жаль, мужність та героїзм дорого коштували нашій країні. Тож у ході заходу присутні віддали данину шани та поваги різним поколінням воїнів – учасникам бойових дій на території інших держав, загиблим у роки Другої світової війни та нинішнім захисникам української державності.

   Так, згадали загиблих у Афганській війні – наших земляків: Володимира Іващенка з Тиниці, Олександра Охотника з Григорівки, Олега Федоренка з Фастовців, Володимира Висовненка з Гайворона.

   Прикро, що через роки цей гіркий список поповнили вірні сини України, які віддали свої життя за незалежність та суверенітет України, - Олександр Пащенко, Юрій Бутусов, Віктор Кеслер, Олександр Ровний, Володимир Лестуха, Владислав Пилиповський, Сергій Кошмал, Юрій Савченко, Юрій Мальцев та Герой Небесної Сотні Василь Прохорський.

   Хвилиною мовчання присутні на заході вшанували загиблих воїнів. А вже сьогодні, 15 лютого, відбулася церемонія вшанування пам’яті та покладання квітів до пам’ятних знаків у місті Бахмачі. Зокрема, розпочалися заходи на площі Героїв Майдану міста покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим борцям за українську державність, а продовжилися покладання квітів до пам'ятного знаку загиблим воїнам-афганцям та Меморіалу Слави.

   Низький уклін всім учасникам бойових дій, здоров’я, благополуччя, затишку вам і вашим родинам.

Світла пам’ять загиблим, які до останнього виконали свій військовий обов’язок. Віри та надії, впевненості та перемоги усім нам!


 

 

???????