17 лютого відбулося чергове засідання виконавчого комітету Бахмацької міської ради. Його провів міський голова Павло Шимко. На порядку денному опрацювали 36 питань. Серед важливого – надання дозволів на проектування будівництва свердловин з водозабірними колонками в селах: Курінь, Халимонове, Григорівка. Одноголосно затверджено Положення про забезпечення харчування за рахунок коштів Бахмацької міської територіальної громади учасників спортивно-масових заходів, навчально-тренувальних зборів, відрядження спортсменів і команд громади.

   Також розглянуто низку питань, що стосувалися захисту прав та інтересів дітей, серед яких: реєстрація народження покинутої дитини, надання дозволів на вчинення правочину від імені малолітніх/неповнолітніх дітей, затверджено висновок органу опіки та піклування щодо доцільності позбавлення батьківських прав тощо.

   Членами виконкому надано дозвіл на видалення аварійних дерев, встановлення тимчасових споруд; переведення житлових приміщень в нежитлові.

   Підтримано оприлюднення проекту рішення виконавчого комітету «Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування», згідно з яким планується зростання вартості на проїзд на автобусних маршрутах № 5 сполученням «Вул. Богунівська –ЗАТ «Бахмачконсервмолоко»» та № 9 сполученням «Вул. Даньківській шлях,81- Бахмацька ЦРЛ».

   Проєктом рішення передбачається, що вартість однієї поїздки у маршрутці становитиме 10 гривень. Ця економічна необхідність назрівала давно, адже востаннє тариф на проїзд змінювали в листопаді 2018 року. Водночас зміна ціни на проїзд, в першу чергу, викликана здорожчанням усіх складових тарифу – це зростання цін на пальне, комплектуючі, збільшення розміру мінімальної заробітної плати тощо. Важливо, що для дітей шкільного віку в період навчального процесу вартість однієї поїздки становитиме 5 грн, для дітей дошкільного віку – безкоштовно, а також діятиме талонна система для пільгової категорії населення.