Криваві події 2014 року – щемлива рана України. Саме в цей день вісім років тому загинули перші учасники Євромайдану, яких згодом назвуть Небесною Сотнею.

   Фото без описуСеред когорти загиблих – наш земляк, уродженець с. Щуча Гребля (Дмитрівська громада), Василь Прохорський. «Рабів до раю не пускають», — написав на своїй сторінці в інтернеті 33-річний Василь Прохорський, який загинув від снайперської кулі саме 18 лютого. Тож сьогодні представники Бахмацької міської ради долучилися до пам’ятних заходів, які відбулися в Дмитрівці.

   20 лютого в Україні на державному рівні вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей. І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі.

   Тож цього дня, 20 лютого, о 16 годині на площі Героїв Майдану міста Бахмача відбудеться пам’ятний захід. Адже мирні солдати Майдану, наші Ангели сьогодення, Небесна сотня на варті. Вона поруч, поруч з нами.

  Слава Україні!

  Героям слава!