Президент України Володимир Зеленський оголосив призов резервістів Збройних сил терміном, який не перевищує 365 діб з моменту оголошення наказу. Призову підлягатимуть резервісти, які проходили військову службу під час дії особливого періоду (з 2014 року і по теперішній час).

Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу в тих військових частинах та за тією спеціальністю, в яких вони проходили службу до цього.

За призваними резервістами, згідно з Законом України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата. Резервісти отримуватимуть грошове, речове забезпечення, як діючі військовослужбовці. Крім того, непрацюючі резервісти отримуватимуть додатково кошти в розмірі мінімальної заробітної плати. Згідно з наказом Президента України, резервісти оперативного резерву першої черги мають самостійно з'явитися до своїх територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки (колишніх військкоматів) у термін до 25 лютого поточного року. Адреса 2 відділу Ніжинського РТЦК та СП: м. Бахмач, вул. Шевченка, 38. Тел. 21778 (працює цілодобово). З собою мати: документи (паспорт, військовий квиток, ідентифікаційний код), продукти харчування на 1 добу, засоби індивідуальної гігієни, одяг по сезону.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом, не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

 

Фото без опису