Жителям 8 старостинських округів вчора та сьогодні завезено продуктові набори від держави.

 Продуктові набори завезено в с.Бахмач,с.Курінь,с.Піски, с.Фастовці,с.Красилівку,с.Біло Вежі,с.Стрільники,с.Григорівку.

Найближчим часом буде завезено у с.Халимонове та с.Тиницю.

   Завтра старости розпочнуть видачу завезених продуктових наборів.

   ЗВЕРТАЄМО УВАГУ на те,що продовольчі набори завезено не на всіх жителів. Розподіл між старостинськими округами здійснюється пропорційно кількості населення.

У громаді проживає близько 30 ТИСЯЧ жителів.

  Продовольчих наборів передбачено Ніжинською військовою адміністрацією 8 ТИСЯЧ.

   Якщо на нашу громаду буде передбачено ще,то завеземо ще додатково.Поки що виходимо з того,що маємо. Тому просимо з розумінням поставитися до розподілу між категоріями громадян.

Ця гуманітарна допомога від держави почала надходити в Чернігівську область у квітні місяці. Розподіл по районах здійснює Чернігівська обласна військова адміністрація, а районні військові адміністрації розподіляють її по територіальних громадах району.

   Станом на 2 травня Бахмацька територіальна громада отримала від Ніжинської районної військової адміністрації 6 640 продуктових наборів,які й розподілили між населеними пунктами.

  Міською радою забезпечено завезення гуманітарної допомоги по старостатах,за що вдячні водіям та власникам транспортних засобів: Володимиру Корнуху , Ігорю Зінченку, Віктору Колоді.

Розподілом продуктових наборів у населених пунктах громади займаються старости.

Центр надання соціальних послуг міської ради подбав про осіб, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, інвалідам, родинам військовослужбовців, опікунам, прийомним родинам, яким вже надано близько 600 продуктових наборів і видача продовжується.

   Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №328 від 20.03.2022 року держава гарантує таку допомогу кожному. Але це гарантії для територій,які були окуповані.Наша громада була умовно окупованою,тому стовідсоткового забезпечення кожного жителя громади НЕ БУДЕ.

   У міру надходження наборів, буде проходити і їх видача.

   Порядок видачі гуманітарної допомоги буде оприлюднений:

- по-перше, на офіційному сайті (Бахмацька міська рада) та Фейсбук-сторінці ( МІСЬКА РАДА БАХМАЧ );

- по-друге, шляхом безпосереднього інформування жителів їх старостами.