Фото без описуСьогодні на черговому засіданні сесії депутати розглянули 38 галузевих  питань. Першочергово затвердили Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Бахмацької міської територіальної громади. Це пов'язано з тим, що депутати задовольнили заяву старости Пісківського старостинського округу Світлани Левченко про складення нею повноважень. Одноголосно погодили використання коштів зі спеціального рахунку КП «Бахмацьке» на потреби територіальної оборони нашої громади та ЗСУ.

   Затвердили список присяжних Бахмацького районного суду. Серед            них – Олена Гордієнко, Галина Олійник, Людмила Федоренко, Тетяна Сергієнко, Олександр Чуйко, Юлія Тенетник, Наталія Згонник, Володимир Чворда, Сергій Кухта, Олександр Якубовський.

  Депутати заслухали виступ начальника фінансового відділу Світлани Мельник, яка окреслила стан виконання бюджету. Зокрема, акцентувала, що з часу запровадження воєнного стану в громаді діє жорсткий режим економії бюджетних коштів. Постійно здійснюється детальний аналіз надходжень та вже затверджених асигнувань з метою оптимізації видатків та зменшення непершочергових витрат. Так, працівники установ, починаючи з міської ради, та всіх інших, які фінансуються з місцевого бюджету, перебували або й нині пербувають у простої, відпустках без збереження заробітної плати, не отримують передбачені законодавством стимулючі виплати. Вдячні за розуміння тим працівникам-пенсіонерам, які добровільно погодилися розірвати трудові відносини, адже думають про інших, бо самі вже мають альтернативний дохід (пенсію).

   Активно проводиться і робота  з платниками податків, адже від цих виплат залежить функціонування бюджетної сфери. Тому звертаємося до всіх платників податків з проханням бути відповідальними.  Адже вчасно сплачені кошти є тим фінансовим ресурсом, який гарантує нашій громаді повноцінну життєдіяльність і безпеку в умовах війни.

   Приємним моментом стало відзначення мешканців Бахмача – Антона Нечепи та Ірини Проценко. Міський голова Павло Шимко подякував молодим людям за сміливість, патріотизм та активну громадянську позицію, адже вони відзняли та виклали на YouTube відомий вже усім ролик із Сергієм Шевченком, бахмачанином, який без зброї вийшов назустріч  колоні ворожої бронетехніки, яка рухалася вулицями нашого міста. До того ж, Антон та Ірина активно займалися волонтерством, дбаючи про мешканців громади.