Фото без описуНа позачерговому засіданні постійно діючої комісії виконавчого комітету міськради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , найперше, було розглянуто алгоритм дій у разі звучання сигналу «Повітряна тривога». Зокрема, йшлося про вжиття заходів стосовно реагування працівників об'єктів з масовим перебуванням людей та їх відвідувачів на сигнал  "Повітряна тривога".

   На початку засідання голова комісії Анатолій Варчак нагадав, що  27 червня о 15:50 у м. Кременчук внаслідок ракетного обстрілу сталося влучання в одноповерхову будівлю торговельного центру «Амстор» з послідуючим горінням. Одразу площа пожежі склала близько 10 тис. 300 м кв. Внаслідок обстрілу торговельного центру  маємо значну кількість жертв та постраждалих. Тож не варто нехтувати найнеобхіднішими засобами безпеки.

   Секретар міськради Ірина Левченко наголосила, що у торгівельних закладах громади слід дотримуватися заходів безпеки в умовах воєнного стану при обслуговуванні покупців. Акцентувала: обслуговування під час оголошення сигналу ”Повітряна тривога” не проводиться. У хвилини небезпеки кожному необхідно мобілізувати себе, бути зосередженим та уважним, діяти максимально швидко.

   Представники Ніжинського районного управління ДСНС України в Чернігівській області  рекомендували всім, у кого є така можливість, встановити застосунок «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!» − миттєві оповіщення про повітряну тривогу, які надходять у вашому телефоні. Застосунок оперативно інформуватиме про початок і закінчення тривоги, а також надсилатиме користувачам сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони, навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона. Вам не доведеться відслідковувати чати, прислухатися до сирен. До речі, найближчим часом буде  встановлено додаткове обладнання системи оповіщення в місті.

   Обговорили і питання продовження підготовки напростіших укриттів для населення. Окремо йшлося і про підготовку захисних споруд цивільного захисту освітніх  установ. До речі, до останнього питання вирішили повернутися перед початком нового навчального року. Дотримання зазначених рекомендацій стане вагомою запорукою безпеки та збереження життя.

   Бережіть себе! Разом переможемо!