Сьогодні, 29 липня,  під головуванням Павла Шимка  відбулось пленарне засідання чергової  25 сесії Бахмацької міської ради восьмого скликання, на якому депутати розглянули 22 питання порядку денного та ухвалили відповідні рішення.

   Депутати одноголосно підтримали  кандидатуру Володимира Цепуха на посаду старости Пісківського старостинського округу. Зазначимо,  що  на законодавчому рівні відбулися зміни щодо обрання та діяльності старост. Важливо, що його кандидатуру було погоджено з мешканцями відповідних населених пунктів цього округу. Тепер перед внесенням на розгляд  ради  необхідно  проводити громадське обговорення кандидатури з мешканцями округу, які мають право  голосу на виборах. Тож і вивчалася  думка жителів сіл відповідно до розпорядження міського голови. Мешканців, які мають право брати участь в опитуванні, у Пісківському старостинському окрузі – 887 осіб. За результатами громадського обговорення 199 громадян (22,43 %) підтримали  кандидатуру.  Відповідно до законодавства, кандидатура вважається погодженою з жителями, оскільки отримала більше, ніж 20 % голосів. Тож до роботи Володимир Цепух приступить вже з 1 серпня. Так як староста не може бути  депутатом, то достроково припинено його повноваження як депутата Бахмацької міської ради.

   Внесено зміни до персонального складу виконавчого комітету Бахмацької міської ради. Його ряди поповнили Володимир Цепух як староста Пісківського старостинського округу та Георгій Якубовський – голова Молодіжної ради при Бахмацькій міській раді.

   Окремий блок питань стосувався соціального захисту. Так, затверджено Програму соціального захисту окремих категорій громадян Бахмацької міської територіальної громади на 2022 рік у новій редакції. Зокрема, передбачено виплати родинам сім?ї особи, яка загинула внаслідок поранень та травм, отриманих під час виконання обов’язків військової служби в період воєнного стану, та яка була похована на території громади, а також збільшено виплати на поховання мешканців Бахмаччини, які до дня смерті ніде не працювали. Одноголосно підтримано зміни до  Програми забезпечення проведення мобілізаційних заходів та заходів з територіальної оборони, а саме: передбачено 100 тис. гривень  на перевезення військовозобов’язаних до збірних пунктів і місць дислокації військових частин. 

   Низка питань, які розглянули сьогодні на сесії обранці, стосувалася землеустрою та землекористування, а також комунальної власності.