Фото без описуСьогодні на черговому засіданні постійно діючої комісії виконавчого комітету Бахмацької міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів Анатолій Варчак, голова комісії, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства, обговорили стан готовності кожного закладу загальної середньої освіти та закладу дошкільної освіти громади до початку навчального процесу. 

   За словами Анатолія Варчака, ключовим аспектом в організації навчання – є питання безпеки, від чого і буде залежати застосована форма навчання: очна, дистанційна чи змішана.

   Як повідомила начальник відділу освіти, сім’ї, молодіжної політики та спорту Лариса Журба,  керівники навчальних та дошкільних закладів активно готуються до початку навчального року, зокрема, ведеться робота з дообладнання найпростіших укриттів для персоналу та дітей там, де наявні підвальні приміщення. Міською радою навчальним закладам та дитсадкам передані аптечки для надання першої допомоги. Установи забезпечені первинними засобами пожежогасіння. Разом з батьками у школах готують запас продуктів  – воду, сухарі, печиво.

    Наразі освітяни з’ясовують кількість дітей, які планують навчатися онлайн та очно, проводячи опитування серед батьків. Також додала, що оскільки можливості укриттів обмежені кількістю осіб, які можуть там перебувати одночасно, в окремих навчальних закладах можуть бути запроваджені різні форми навчання.

    Про необхідність усунення недоліків та виконання приписів за підсумками складених актів готовності, керівники закладів освіти мають та підготувати відповідні доповідні записки. Саме про це наголошували представники Ніжинського районного управління ДСНС України в Чернігівській області. 

   Також під час засідання йшлося про необхідність проведення практичних тренувань для вчителів та дітей щодо алгоритмів поведінки під час оголошення повітряної тривоги. Це необхідно, щоб  у критичній ситуації кожна відповідальна особа, кожен вчитель та кожна дитина чітко розуміли, що мають робити і куди йти.

   Остаточне ж рішення про форму навчання кожен заклад буде ухвалювати самостійно на засіданні педагогічної ради за участі батьків і, звісно, враховуючи рекомендації комісії.