На базі Ніжинського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області 19 серпня 2022 року з метою проведення звірки неповнолітніх суб’єктів пробації , які перебувають на обліку з урахуванням даних інформаційно комунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України» та реалізації спільних заходів, щодо профілактики дитячої злочинності відбулася робоча зустріч  за участі старшого інспектора з ювенальної превенції відділення поліції №1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області старшого лейтенанта поліції Беглецової Олени Станіславівни та начальника Ніжинського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області підполковника внутрішньої служби Горбач Анни Олександрівни.

   Під час зустрічі обговорено, що підліткове середовище, вважається найбільш проблемним з погляду потенційної можливості вчинення правопорушень. Як показують дослідження, особи неодноразово судимі й професійні злочинці свій перший злочинний досвід здобувають як правило у неповнолітньому віці. Тому, у разі виявлення неповнолітніх засуджених, які не перебувають на обліку ювенальної превенції будуть вжиті заходи щодо їх взяття на профілактичний облік.

   По закінченню зустрічі сторони дійшли спільної згоди, щодо подальшої тісної співпраці та активного проведення спільних заходів спрямованих на підвищення ефективності профілактики правопорушень серед неповнолітніх, а також поліпшення криміногенної ситуації в підлітковому середовищі у цілому.

Анна ГОРБАЧ, начальник Ніжинського районного сектору №3

філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області

підполковник внутрішньої служби