Фото без опису Сьогодні, 26 серпня, у ході підготовки до пленарного засідання 26 сесії 8 скликання Бахмацької міської ради, що заплановане на 30 серпня,  відбулося спільне засідання постійних комісій з гуманітарних питань, законності, правопорядку, депутатської етики та регламенту і з житлово-комунальних питань.

   Серед найважливішого  - розширено перелік адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП. Зокрема, до переліку додано наступні послуги – видача експлуатаційного дозволу для потужностей (об’єктів) з переробки неїстівних продуктів тваринного походження;  видача експлуатаційного дозволу та внесення змін до будівельного паспорта забудови земельної ділянки 

   Традиційно розглядалося питання про надання матеріальної допомоги. До міської ради надійшло 13 заяв, обговоривши кожну заяву, члени комісії внесли їх на розгляд сесії  міської ради.

   Присутні рекомендували затвердити на сесії Статут комунального  некомерційного підприємства «Бахмацька лікарня – хоспіс»  Бахмацької  міської  ради  Чернігівської  області  в новій редакції у зв’язку з новою  додатковою класифікацією видів економічної діяльності (КВЕД), так як лікарня – хоспіс отримала  ліцензію на медичну діяльність.

   Надали згоду на безоплатну передачу з державної власності в комунальну власність  громади станції супутникового зв’язку STARLINK від компанії Ілона Маска SpaceX, яка буде передана  КНП “Бахмацький медичний центр первинної медико-санітарної допомоги». Нове сучасне обладнання використовуватимуть під час відключення або проблемах з основою мережею. Додамо, що Starlink – це глобальна супутникова система, що дозволяє забезпечити швидкісний інтернет.

  Також розглянули низку питань щодо сфери використання майна спільної комунальної власності.