Фото без опису9 вересня відбулось засідання виконавчого комітету Бахмацької  міської ради. На розгляд членів виконкому було винесено 14 питань, що стосуються життєдіяльності громади та її жителів. 

Перед початком засідання до присутніх звернувся начальник другого відділу Ніжинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор, Вадим Кушнір, який акцентував, що воєнний стан та загальна мобілізація продовжені і триватимуть до 21 листопада. В умовах воєнного стану всі чоловіки призовного віку можуть отримати повістки. Отримавши повістку, чоловік має з'явитися до військкомату з метою уточнення даних. 

   Міський голова Павло Шимко повідомив, що відтепер обов’язкове погодження всіх масових заходів з органом місцевого самоврядування, а також з районною чи обласною військовою адміністрацією та надання чіткої програми – це основні вимоги Порядку проведення масових заходів на території Чернігівської області в умовах правового режиму воєнного стану, який затвердили 7 вересня на розширеному засіданні Ради оборони. Тож, отримавши листа від МГО «MetaМорфози», погодили проведення благодійного заходу  «БорщФест», присвяченого щорічному Дню українського борщу, який  заплановано на 17 вересня поточного року в  м. Бахмач, з метою збору коштів на потреби Збройних Сил України.

   Присутні заслухали та схвалили звіт заступника начальника фінансового відділу міської ради Лариси Задесенець щодо виконання бюджету міської територіальної громади  за І півріччя 2022 року. Вона ознайомила учасників засідання з основними джерелами надходжень, видатками, що здійснювались за звітній період, а  також прозвітувала про оплату основних захищених статей та програм.

    У ході засідання, зокрема, розглянули низку питань, що стосуються неповнолітніх мешканців громади. Зокрема, враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини та детально вивчивши документи, затвердили висновок про доцільність позбавлення батьківських прав, погодили надання статусу дитини-сироти,  встановили піклування над дітьми-сиротами,  надали  дозволи  на укладення договору дарування майна, право користування якими мають  діти.

  Також з метою проведення підготовчих робіт для будівництва стадіону в с. Тиниця надали дозвіл на видалення зелених насаджень.