Фото без описуСьогодні двісті двадцять перша доба боротьби українського народу проти рашистів у повномасштабній війні. Але вже більше 8 років українці живуть болючими звістками, непоправними втратами, які ятрять душі та хвилюють серця, і водночас - з вірою в ПЕРЕМОГУ. За цей час наші воїни показали міць, мужність, героїчну відвагу та уміння відстоювати свої землі і незалежність, а народ України – продемонстрував світові справжню витримку та єднання.

   З 24 лютого ми «звикли» до життя та праці із повітряними сиренами. Не винятком став і новий навчальний рік, який теж розпочався у час дії воєнного стану, коли працюють офлайн лише ті навчальні заклади та заклади дошкільної освіти, які мають відповідні укриття та сховища, інші ж - онлайн. Та ці обидві форми навчання важливі. Звичайно, актуально, коли вчитеь працює онлайн, і вміє це робити не на рівні розсилок завдань у месенджер-чатах, а дійсно проводить онлайн-заняття на освітніх дистанційних платформах.

   Звісно, нові реалії - нові виклики, але ви, шановні педагоги, а у вашій особі вся освітянська спільнота Бахмаччини, гідно тримаєтеся і гідно даєте відсіч ворогу на педагогічному фронті. Адже сім останніх місяців – це не тільки певний історичний період героїчної оборони і завзятого відвойовування окупованих територій нашими військовими, якими ми пишаємося, а й час запеклої битви за національну гідність, свободу і правду, за мову та свою ідентичність, за право жити на своїй землі.

   Тож, вітаючи вас з професійним святом, щиро дякую за те, що ви щодня натхненно працюєте – виховуєте, навчаєте, передаєте знання і уміння нашим найдорожчим - найменшим і юним. Адже найкращими інвестиціями завжди були і будуть інвестиції в освіту і знання, бо освіта – це про майбутнє, яке в нас, українців, обов’язково буде щасливим.

   Сьогодні мої щирі слова вдячності за той щоденний внесок у майбутню перемогу, збереження нашої державності та взаємопідтримку. Ви продовжуєте виконувати професійні обов'язки в непередбачуваних умовах, підтримуєте внутрішньо переміщених осіб - дітей, активно допомагаєте військовим. Тож я дякую всім педагогічним колективам і кожному зокрема.

   Тільки разом ми вистоїмо у цій війні, разом пришвидшуємо нашу ПЕРЕМОГУ!

   Шануймося, бо ми того варті!

   Слава Україні!

З повагою

Міський голова

Павло ШИМКО