Фото без опису Сьогодні, 7 жовтня, начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун здійснив робочу поїздку до Бахмацької територіальної громади.

   Під час візиту Григорій Ковтун, спільно з першим заступником голови Ніжинської райдержадміністьрації Інною Горобей, Бахмацьким міським головою Павлом Шимком відвідали Григорівський заклад загальної середньої освіти та обговорили питання дотримання всіх необхідних безпекових заходів, організацію освітньо-виховного процесу та підготовку до роботи в осінньо-зимовий період.

   Потім делегація побувала в одному з потужних сільськогосподарських підприємств громади - «Авангарді», діяльність якого презентував директор підприємства Василь Булах.

   Перебуваючи в с. Курінь, посадовці вклонилися пам’яті воїнів, які загинули, захищаючи рідну землю, та тут поховані - Віктор Кеслер, Юрій Ільченко та Іван Желєзний.

   На завершення Григорій Ковтун провів «кущову» нараду з керівниками окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, головами і старостами Бахмацької, Батуринської та Дмитрівської територіальних громад. У ході засідання розглянули проблемні питання та шляхи їх вирішення. Зокрема, було обговорено питання безпеки, оборони і громадського порядку, стан справ у сфері соціального захисту населення, здійснено аналіз транспортного сполучення, акцентовано на стані виконання завдань з підготовки житлово-комунального господарства та соціальної сфери громад до роботи в зимовий період 2022-2023 років тощо.

   Наголошено і на необхідності пропрацювати варіанти та підготувати приміщення для поселення внутрішньо переміщених осіб у разі потреби. Згадано і про заборону використання цивільними літальних апаратів у повітряному просторі Чернігівщини.

   Очільник Ніжинського району наголосив, що війна триває, і всі мають бути готовими до роботи в надзвичайних ситуаціях та оперативно приймати рішення.