В умовах воєнного стану найголовніше зберегти життя та здоров’я. Небезпека може бути там, де її не чекаєш. Тож сьогодні працівники міської ради, комунальних служб долучилися до навчань щодо ризиків, пов’язаних з виникненням надзвичайних ситуацій, поводження з вибухонебезпечними предметами, надання домедичної допомоги. Інструктажі провели фахівці ДСНС із Закарпатської області. Рятувальники використали інформаційні матеріали, ілюстративні засоби, а для навчання азам домедичної допомоги – тренувальні макети.

   Під час заходу фахівці ДСНС акцентували увагу присутніх на безпечному поводженні з вибухонебезпечними предметами. Зокрема, присутні дізнались про класифікацію боєприпасів. Також ознайомили з алгоритмом дій у випадку виявлення невідомих предметів, що у подальшому можуть бути ідентифіковані як боєприпаси. За словами піротехніків, вибухонебезпечну знахідку можна зустріти будь-де. Тому всім потрібно бути обережними, і ні в якому разі не чіпати підозрілих предметів.

   Крім того, опрацювали порядок дій при застосуванні хімічної зброї чи її компонентів, а також викиду небезпечних хімічних речовин, опанували інформацію про засоби індивідуального захисту, надання домедичної допомоги потерпілим. Також ознайомились, як слід діяти у разі сигналу тривоги та з правилами поведінки під час різних нестандартних ситуацій, що притаманні воєнному часу.

   Наостанок рятувальники вкотре закликали громадян дотримуватись правил поведінки в небезпечних ситуаціях. Це може зберегти  життя!