Шановні жителі громади! Запрошуємо на зустріч з юристами Благодійного фонду «Право на захист», яка відбудеться 01 грудня о 12 год 00 хв в приміщенні Бахмацької міської ради (Ніжинський р-н, м. Бахмач, вул. Соборності, буд. 42).

   Фахівці надаватимуть безоплатні індивідуальні юридичні консультації населенню щодо оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи, фіксації руйнування майна та подання заяв про такі факти до правоохоронних органів, отримання соціальних виплат, оформлення різних документів в умовах воєнного стану та інше.

   Довідково

   БФ “Право на захист” реалізує проєкт “Забезпечення захисту прав та юридична допомога внутрішньо переміщеним особам, та людям, що постраждали внаслідок війни” за угодою з Управлінням Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні.

   В рамках реалізації даного проєкту БФ «Право на захист» в партнерстві з УВКБ ООН (Агентство ООН у справах біженців) розпочало масштабну програму допомоги, що включає моніторинг захисту, юридичну та психологічну підтримку, реєстрації на грошову допомогу найбільш вразливим категоріям внутрішньо переміщених осіб.

   Програма служить доповненням до національної системи соціального захисту та соціальної допомоги, та має на меті надати комплексну допомогу людям, які були змушені тікати із зони проведення активних бойових дій до населених пунктів Чернігівської області.

   Юристи БФ «Право на захист» проводять роз'яснювальну роботу серед ВПО і постраждалих від збройної агресії осіб, здійснюють прийом запитів щодо правових консультацій та правової допомоги за допомогою телефону, електронних засобів зв'язку, шляхом відвідування громад, мобільних індивідуальних і групових консультативних сесій.