Фото без описуПроєкт бюджету Бахмацької міської територіальної на 2023 рік розглянули і схвалили на засіданні виконавчого комітету 7 грудня. Далі його мають затвердити вже депутати на черговому засіданні сесії міської ради.

   Як зазначила начальниця фінансового відділу Світлана Мельник, бюджет громади на 2023-й сформовано з урахуванням державного бюджету на наступний рік, який був ухвалений Верховною Радою 3 листопада, і яким визначені основні макроекономічні показники. Світлана Мельник детально ознайомила присутніх із плановою структурою доходів та видатковою частиною майбутнього бюджету за окремими галузями.

   Рішенням виконкому у громаді буде запроваджено послугу патронату над дитиною. Функції з організації створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, а також влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя покладено на службу у справах дітей міської ради. Метою патронату є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками чи законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

   На засіданні було розглянуто й інші питання, які стосуються життєдіяльності громади.