Фото без описуНа засіданні 30 сесії міської ради депутати затвердили проєкт головного документу, за яким планує жити Бахмаччина, – бюджет громади на 2023 рік.

   Власні доходи обраховані і становлять 163 млн. грн. Очікуємо міжбюджетні трансферти у вигляді базової дотації, що становить 26,5 млн грн, іншої субвенції – 986 тис. грн, та освітньої субвенції, суму якої буде визначено КМУ. Тож попередньо дохідна частина бюджету  громади на наступний рік прогнозується на рівні 266 млн. грн. Зауважимо, ця цифра буде коригуватися, так як на неї вплине освітня субвенція, яка ще не розподілена. 

   Головна складова бюджету – соціальне спрямування, бо на захищені видатки буде спрямовано понад 208 млн грн.

   Основним джерелом наповнення міської казни залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, його частка складе   65,2%. 

Як розподілили бюджет між галузями?

  Охорона здоров'я

Видатки плануються на рівні  16,6 млн. грн.

Культура

На цей напрямок передбачається  12 млн. грн.

Освіта

На освіту з бюджету у 2023-му планують спрямовувати  майже 144 млн.  грн.

Спорт

Видатки на спорт  - 4,5 млн грн.

Сфера ЖКГ 

Попередньо буде спрямовано 17,8 млн грн та 4,5 млн грн – на дорожнє господарство.

   Важливо, що передбачені кошти на десятки цільових програм, які були прийняті на попередньому засіданні сесії та діяльність яких спрямована забезпечити стабільну та безперебійну роботу в галузі медицини, культури, освіти, житлово-комунального господарства, а також забезпечення роботи громади у випадку надзвичайних ситуацій. Окрім того, визначені видатки на нові програми, що передбачають, зокрема, закупівлю генераторів, які наразі є необхідними. В цілому, на реалізацію місцевих програм планується спрямувати 56 млн грн.

Серед основних програм:

✅  Про затвердження Програми з забезпечення стабільної роботи підприємств критичної інфраструктури та закладів соціальної сфери Бахмацької міської територіальної громади в умовах правового режиму воєнного стану в 2023 році.

✅ Про затвердження Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми забезпечення пожежної безпеки на території Бахмацької міської територіальної громади в 2023 році.

✅  Про затвердження Програми підтримки діяльності 14 ДПРЧ (м. Бахмач) 4 Державного  пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області в 2023 році.

✅    Про Програму розвитку архівної справи на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій населення Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на території Бахмацької міської територіальної громади, на 2023 рік.

✅ Про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій громадян щодо відшкодування витрат АТ “Укртелеком”за послуги зв'язку, надані на пільгових умовах на 2023 рік.

✅ Про затвердження Програми соціального захисту окремих категорій громадян щодо порядку проведення компенсаційних виплат АТ «Укрзалізниця» за пільгове перевезення залізничним транспортом на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми компенсаційних виплат за проїзд мешканцям громади, які отримують програмний гемодіаліз на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах ага льного користування на 2023 рік.

✅  Про Програму «Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Бахмацької міської ради Чернігівської області та медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік».

✅  Про затвердження Програми «Фінансова підтримка розвитку вторинної медичної допомоги  на 2023 рік».

✅  Про Програму безоплатного забезпечення медикаментами пільгових категорій населення та наркотичними анальгетиками пацієнтів, що обслуговуються ФОП «Тчаннікова Н.Б.» та ФОП «Тчанніков В.В.» на 2023 рік.

 ✅    Про затвердження Програми «Фінансова підтримка розвитку комунального некомерційного підприємства «Бахмацька лікарня – хоспіс» Бахмацької міської ради Чернігівської  області на 2023 рік.

 ✅   Про внесення змін до Програми попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на території Бахмацької міської територіальної громади на 2022-2026 роки.

✅  Про затвердження Програми «Харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Бахмацької міської територіальної громади» на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми «Про забезпечення безкоштовного підвезення учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Бахмацької міської територіальної громади» на 2023 рік.

 ✅    Про затвердження Програми «Шкільний автобус» на 2022-2025 роки.

✅  Про затвердження цільової Програми модернізації та розвитку освітлення міста Бахмача та населених пунктів Бахмацької  міської   територіальної громади на 2023 рік.

✅  Про затвердження Програми "Регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на підвідомчій території Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік".

✅   Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою міста Бахмача та населених пунктів Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік.

✅ Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік.

   Детально ознайомитися з бюджетом на 2023 рік можна буде на офіційному сайті Бахмацької громади після його оприлюднення.