Фото без описуРозпочинаючи роботу виконавчого комітету, міський голова Павло Шимко закликав присутніх хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих у російсько-українській війні. Вічна слава і пам’ять військовослужбовцям, цивільному населенню, усім хто став жертвами геноциду.

   Після цього першочергово надали згоду Чернігівській обласній військовій адміністрації на централізоване перерахування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води згідно із Законом України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення згідно із Законом України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення».

   З метою організації громадських робіт для вирішення ряду суспільно-корисних питань на території громади та сприяння зайнятості безробітних затвердили види громадських робіт у 2023 році. Відтак, у наступному році за участю Державної служби зайнятості будуть здійснюватися оплачувані громадські роботи, що відповідають потребам громади, мають економічну, соціальну та екологічну користь. Їх проводитимуть на базі комунальних підприємств – КВП "Комунальник" та КП "Бахмацьке".

   Частина питань, які були розглянуті на виконкомі, стосувалися соціально-правового захисту дітей. Зокрема, затвердили висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав особи та подання до суду про встановлення піклування над неповнолітніми дітьми та призначення їм піклувальника, надали дозвіл на укладення договорів дарування майна, право користування яким мають діти тощо.