На спільному засіданні постійних комісій міської ради було заслухано та взято до відома звіт Бахмацького міського голови Павла Шимка щодо підсумків роботи та про здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами міської ради за 2022 рік (детально на офіційному сайті громади).

   Також депутати заслухали звіт про виконання бюджету громади за минулий рік та внесли зміни до бюджету на поточний.

   Затвердили наступні програми: надання шефської допомоги окремій військовій частині ЗСУ; забезпечення проведення мобілізаційних заходів і заходів з територіальної оборони; профілактики правопорушень на території громади.

   Схвалили у новій редакції Програму соціального захисту окремих категорій населення. Зокрема, додали пункт, що визначає механізм здійснення видатків з бюджету громади родинам на поховання загиблих військовослужбовців у сумі по 15 тис. гривень.

   З метою упорядкування процедури найменування та перейменування топонімічних об’єктів, увічнення пам’яті видатних діячів і подій та зменшення інформаційного і культурологічного впливу московського наративу на світогляд жителів громади затвердили Положення про порядок найменування та перейменування топонімічних об’єктів, розташованих на території Бахмацької міської територіальної громади, та склад відповідної комісії. Тож матимемо алгоритм перейменування вулиць, звісно, враховуючи звернення та пропозиції громадян.

   Підтримали розширення переліку адміністративних послуг, зокрема, додали 4 нові, а саме:

- скасування заповіту (окрім секретного);

- засвідчення справжності підпису на документах;

- посвідчення довіреностей, прирівнюваних до нотаріально посвідчених, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреності на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування та розпорядження транспортними засобами;

- видача дублікатів втрачених або зіпсованих документів, посвідчених посадовою особою органу місцевого самоврядування.

   Особливу увагу кожна з комісій приділила профільним питанням. Депутати підтримали проєкти рішень в цілому та рекомендували винести їх на розгляд пленарного засідання сесії міської ради, яке відбудеться у вівторок, 31 січня о 10:00 год.