З початку 2023 року — новий розмір адміністративного збору за реєстрацію/декларування місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання (вимога Закону України “Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання”):

  •  за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого Законом строку (1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року) – 40.26 грн.
  •  за декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого Законом строку (2,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року) – 67.10 грн.
  •  за зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання (1,5 відсотка прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року) — 40.26 грн.

   Довідково: Законом "Про Державний бюджет України на 2023 рік" встановлено з 01.01.2023 прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2684 гривні на місяць.