Фото без опису  У минулому році Бахмацька громада взяла участь у проєкті «Підтримка та розвиток спроможності соціальних та медичних інституцій у партнерських громадах з урахуванням гендерних аспектів» від Запорізького фонду «Єдність» за майбутнє» та партнера Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

   Основними пріоритетними напрямками діяльності фонду «Єдність» за майбутнє» є підтримка місцевого самоврядування, надання допомоги особам, які опинилися у складних життєвих обставинах та впровадження принципів гендерної рівності.

   У співпраці з Фондом мали можливість участі в тренінгових програмах, а саме, вдалося:

– сформувати знання про стресові реакції людини та їх походження та розуміння походження стресових реакцій та їх проявів;

– підвищити рівень знань щодо основних аспектів розвитку самозайнятості та створення малого бізнесу внутрішньо переміщених осіб;

– ознайомитись з правовими аспектами працевлаштування, сучасними методами пошуку роботи; правовими аспектами допомоги для ВПО (матеріальна допомога, житло, соціальний захист, медичні послуги);

– дізнатися й отримати досвід щодо способів та інструментів залучення ВПО до процесу прийняття рішень на місцевому рівні;

– розширити знання щодо соціальної інклюзії, гендерного бюджетного аналізу місцевих програм соціального захисту та охорони здоров’я.

   З 2014 року фонд надавав підтримку органам місцевого самоврядування, інституціям і особам, які постраждали від військового конфлікту та знаходяться у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях.

  З 24 лютого 2022 року фонд розширив свою діяльність на всю територію України, найбільш фокусуючись на регіонах, де йдуть бойові дії або територія була деокупована.

   У рамках проєкту, який тривав 4 місяці, було проведено дослідження спроможності громади у ефективному наданні послуг всім жителям громади, включаючи внутрішньо переміщених осіб, а також дослідження щодо ситуації з ВПО у громаді. Також Запорізький фонд провів онлайн навчання для фахівців медичних та соціальних інституцій та для внутрішньо переміщених осіб, з питань працевлаштування та самозайнятості, підтримки та розвитку спроможності соціальних та медичних інституцій з урахуванням гендерних аспектів та ін.. Надавались онлайн-консультації з правових питань представникам нашої громади. Загалом у цих тренінгах взяли участь близько 60 бажаючих.

   У результаті співпраці з благодійним фондом «Єдність» за майбутнє» Бахмацька громада отримала підримку в посиленні матеріально- технічної бази шляхом створення «Центру соціальної інклюзії та розвитку», який буде діяти на базі КУ «Центр надання соціальних послуг» у співпраці з Молодіжною радою при Бахмацькій міській раді.