Фото без опису  Життя прожити – не поле перейти. Але його сторокову доріжку зміг пройти Іван Іванович Савченко з с. Курінь. Саме вчора, 12 лютого, він відзначив свій 100-річний ювілей. А сьогодні ювіляра привітали представники влади. Вручили подарунки та висловили вдячність за його невтомну працю, яскравий приклад мужності та сили волі.

   Родом ювіляр з Варварівки. Армійська служба тоді ще юнака розпочалася із навчання в запасному полку, де він опанував професію артилериста-навідника 86-міліметрової гармати. Пройшов бойовими шляхами на Білоруських фронтах. Іван Савченко був двічі поранений. За відвагу та мужність нагороджений орденами та медалями.

   У вже мирному житті одружився та досить довго працював на хлібній базі у Бахмачі. Скільки ж ті натруджені руки переробили всякої роботи. Разом з дружиною виховали 2 синів. Наразі радіє 4 онукам та 3 правнукам.

   Звісно, Іван Іванович вже не має сили працювати, за ним доглядає син Володимир. Рідні шанують і пишаються своїм довгожителем: кажуть, складне життя було у нього, але завжди був для них прикладом. Чесним, відповідальним, працьовитим, із “внутрішнім стрижнем”, терплячим та людяним.

   Наразі ювіляр не може повністю тішитися життям у колі рідних, адже до­во­дить­ся пе­ре­жи­ва­ти кри­ва­ве і зух­ва­ле втор­гнен­ня країни-аг­ре­со­ра на на­шу зем­лю.

   Тож хай Господь благословить Івана Івановича міцністю духу і всіма щедротами! Він обов'язково має дочекатися нашої Перемоги і відчути цю радість на повні груди! Многая літа!