В межах національної кампанії рекрутингу «Гвардія наступу» вже тиждень на Чернігівщині триває набір добровольців до восьми штурмових бригад. Стати частиною однієї з них можна, звернувшись до одного із п’яти ЦНАПів області або заповнивши анкету на сайті storm.mvs.gov.ua.

 

«Люди активно цікавляться вступом до Гвардії наступу як у Чернігові, так і в інших містах області. Уже маємо більше ніж 300 таких заявок. Зараз формуються команди для зарахування до підрозділів. Люди активно проходять лікарські комісії, відповідні тестування. Найбільше заявок до військових формувань Національної поліції та Національної гвардії», — прокоментував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, інспектуючи ЦНАП в Чернігові.

   Втім, без уваги не залишається і Державна прикордонна служба.

«Наразі формується новий 15-й прикордонний загін. Набираємо людей, які готові служити за умов, передбачених національним проєктом. Тому можуть прийти всі охочі, які не притягалися до кримінальної відповідальності та придатні до військової служби. Є й вікові обмеження. Спочатку вивчаємо документи, потім же людина проходить всі етапи добору. Щоб записатися, потрібні військовий квиток, паспорт та ідентифікаційний номер», — розповіла сержант-менеджер відділу комплектування прикордонного загону імені князя Володимира Великого Тетяна Гомалій.

   За словами начальника ГУ Національної поліції в області Володимира Нідзельського, не всі охочі зможуть потрапити до бригади поліцейських «Лють»: потрібно бути фізично підготовленим, пройти анкетування, військово-лікарську комісію та спецперевірку.

   Частину згаданих випробувань уже осилив доброволець Сергій, записавшись у чернігівському ЦНАПі до бригади «Лють». Каже, що служити в поліції хотів ще зі шкільних років. Зараз же вирішив скористатися можливістю долучитися до лав правоохоронців.

«Захистити свою родину та Батьківщину. А ще — опанувати військову справу, — поділився своєю мотивацією житель Чернігова. — Найголовніше, щоб у нашій країні, місті зокрема, був спокій».

   Нагадаємо, високомотивовані патріоти, які прагнуть перемоги України у боротьбі з російським агресором, але з тих чи інших причин до цього часу не були у війську, можуть долучитися до Гвардії наступу.

   Нагадуємо адреси ЦНАПів, де можна проконсультуватися та подати заявку:

  • м. Чернігів, просп. Левка Лук'яненка, 20А;
  • м. Ніжин, вул. Покровська, 8/66;
  • м. Новгород-Сіверський, вул. Князя Ігоря, 32А;
  • м. Корюківка, вул. Вокзальна, 9;
  • м. Прилуки, вул. Івана Скоропадського, 102А.

   Телефон для консультацій — 0-800-10-00-20.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації