В Україні триває запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього наступу та звільненні територій від ворога.

Добровольців набирають за рекрутинговою програмою, яку ініціювали Офіс Президента України та Міністерство внутрішніх справ. Набір проходить, перш за все, на добровільних засадах.

Охочих набирають до Нацполіції України, до Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Так, сформували декілька бригад, до яких можна долучитися: шість — у Нацгвардії України, Нацполіцію представлятиме бригада «Лють», Держприкордонслужбу — бригада «Сталевий кордон». Вона створена для захисту кордону, для відбиття нападу з боку держави-агресора.

Основні вимоги до добровольців — це висока вмотивованість та задовільний стан фізичного здоров’я. Щодо відбору до бригади «Лють»: це можуть бути громадяни від 18 до 55 років, освіта — середня або вища, фізична підготовленість. Проте для вступу до «Гвардії наступу» не обов’язково мати бойовий досвід.

Кандидат має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний тест і тест з фізичної підготовки. Лише після цього його чи її зарахують в обрану бригаду. Навчання бійців триватиме кілька місяців — вони будуть індивідуальні та у складі підрозділів.

Ті, хто вступить до штурмових бригад, матиме чимало переваг. А саме: буде можливість безкоштовно або на пільгових умовах здобувати вищу освіту у військових вишах, кожен доброволець, який долучиться до команди «Гвардії наступу» матиме щорічну відпустку, тривалість якої зростатиме зі збільшенням вислуги років. Також, окрім загального страхового стажу, служба в бригаді буде зараховуватися до стажу державної служби.

Щоб приєднатися до «Гвардії наступу» потрібно подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua.

Анкету можна подати через Центр надання адміністративних послуг. Крім того, можна звернутися за консультацією на гарячу лінію «Гвардії наступу» за номером: 0800 100 020.