Фото без опису27 лютого  відбулося організаційне засідання комісії з найменування та перейменування топонімічних об’єктів, розташованих на території громади. Робота по зміні топонімів тривала і раніше, але внаслідок російської агресії виникла потреба її продовжити.

   Секретар міської ради, голова комісії, Ірина Левченко ознайомила присутніх з рішенням сесії Бахмацької міської ради від 31.01.2023 «Про затвердження Положення про порядок найменування та перейменування топонімічних об’єктів, розташованих на території Бахмацької міської територіальної громади». Потім узгодили подальший алгоритм роботи комісії. Зупинилися на назві кожної вулиці в населених пунктах громади. Адже перелік вулиць, які потрібно перейменовувати через прив’язку до комуністичного минулого та радянських і російських діячів, буде затверджено на наступному засіданні після детального опрацювання. Це лише перший крок на шляху перейменування вулиць та провулків, а далі - процедура перейменування згідно з діючим законодавством України. Акцентуємо, що у ході перейменування буде проводитися громадське обговорення та враховуватися думка мешканців.

   Нам потрібна своя історія і свої цінності, тому має відбутися повне відновлення української історично національної топоніміки. Неможливо рухатися вперед із повернутою назад головою. А ще ми повинні назавжди закарбувати у народній пам’яті імена наших героїв.

   Все буде Україна!